-- Sponsorlu Bağlantılar --
Ezme fasulye, kuru fasulye ile yapılan farklı bir mezedir. Balık ürünleri ve et yemekleri ile beraber sunulabilir ve oldukça da uyumlu olur. Şimdiye kadar bu lezzetli tarifle tanışmadıysanız mutlaka denemelisiniz.Ezme Fasulye Tarifi
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı kadar kuru fasulye
- 1,5 litre kaynar su
- 1 adet beyaz soğan
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
- 1 tepeleme tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası
- 1 tutam tuz
- 3-4 orta boy diş sarımsak
- Damak tadınıza uygun baharatlar
Yapılışı:
- Kuru fasulyeyi en az 24 saat, mümkünse 48 saat tuzlu suda bekletin. Bu işlemi yapmanız, her zaman için fasulyenin daha lezzetli ve sağlıklı olmasını sağlayacaktır.
- Soğanları ve sarımsakları ince ince kıyarak bir tencereye alın. Üzerine yağları ilave edene kadar hafif pembeleşene kadar kavurun.
- Kavurduğunuz soğan ve sarımsağa salçaları ve 1 yemek kaşığı suyu ekleyerek, güzelce karıştırın.
- Fasulyenin suyunu süzdükten sonra malzemelerin üzerine ekleyin ve tuzla beraber baharatları da ilave edin ve eşit dağılımını sağlamak için karıştırdıktan sonra üzerine kaynar suyu dökün.
- Su, kendini tamamen çekene kadar yaklaşık 1 saat kısık ateşte pişirin.
- Pişmiş olan malzemeleri, blender yardımı ile tamamen ezilene ve homojen görünüm alana kadar çekin ve ılık bir şekilde sunumunu yapın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder