Ev Yapımı Patates Salatası

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Salata, her yemeğin yanına yakışan, sofralarımızı zenginleştiren vazgeçilmez tatlardandır. Bu salataların arasında en sevilenlerden biri de şüphesiz patates salatasıdır. Bu leziz salata özellikle ızgara et, köfte ve tavuğun yanına pek yakışır. Güzel bir patates salatası hazırlamak için tarifimiz aşağıdaki gibidir;

Patates Salatası Tarifi

Patates Salatası İçin Malzemeler:

4 adet orta boy patates
8 adet taze soğan
4 adet taze nane
½ yarım maydanoz
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
10 adet kornişon turşu
½ su bardağı zeytinyağı
½ limon suyu
8 adet zeytin
Tuz ve karabiber

Ev Yapımı Patates Salatası


Patates Salatasının Hazırlanışı:

Patatesleri su dolu tencereye koyarak yaklaşık 30 dakika haşlayın. Çatalınızı patateslere batırarak yeterince haşlanıp haşlanmadıklarını anlayabilirsiniz ya da patateslerin daha çabuk haşlanmasını istiyorsanız aynı işlemi düdüklü tencereyle 10 dakikada yapabilirsiniz. Haşlanan patatesleri soyarak küp şeklinde doğrayın. Doğranmış patatesleri derince bir salata tabağına koyun. Ardından maydanozu, taze soğanı ve taze naneyi ince ince kıyın,unutmayın taze nane salatanıza hem güzel bir tat hem de nefis bir koku katacaktır. Taze nanenin ardından kornişon turşularını da doğrayın. Doğradığınız tüm malzemeleri patateslere ekleyin ve patatesleri dağıtmadan karıştırın. Ayrı bir kapta zeytinyağı,dövülmüş sarımsak,limon suyu,tuz,karabiber,kırmızı biber ve kimyonu karıştırarak sos elde edin ve bu sosu patates salatasının üzerine dökün. Zeytinlerle süslediğiniz patates salatasını servis etmeden bir saat kadar dinlendirirseniz çok daha lezzetli olduğunu göreceksiniz.

Afiyet olsun.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder