-- Sponsorlu Bağlantılar --
Deniz ürünlerini sevenlerdenseniz, bu leziz patatesli hamsi köftesini mutlaka denemelisiniz. Bir kere denedikten sonra, masalarınızın vazgeçilmez mezelerinden biri olacaktır.Patatesli Hamsi Köftesi Tarifi
Malzemeler:
- 1 kilo kadar temizlenmiş hamsi
- 2 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy yumurta
- 1 adet orta boy kuru soğan
- Yarım su bardağı kadar ince çekilmiş ekmek içi
- 7-8 dal maydanoz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam tuz
- Kızartmalık yağ
Yapılışı:
- Bir tencerenin içerisine temizlenmiş ve güzelce yıkanmış olan hamsileri alın. Üzerine su ilave edin ve yaklaşık olarak 20 dakika boyunca, tencerenin kapağı kapalı bir şekilde haşlayın.
- Patatesleri iyice yumuşayana kadar haşlayın. Soyduktan sonra, çatal yardımı ile ezin.
- Hamsiler haşlandıktan sonra çatal yardımı ile ezerek patateslerin üzerine ekleyin.
- Malzemelerin üzerine ince ince kıyılmış olan soğanları ilave edin.
- Maydanozları kıyın ve çekilmiş ekmek içi ile beraber karıştırma kabına alın. Üzerine yumurtayı kırın.
- Son olarak tuz ve karabiberi de ekledikten sonra 10 dakika kadar balık harcını yoğurun.
- Hazırlamış olduğunuz harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın.
- Kızgın yağda köftelerinizi kızartın ve yağını çekmesi için kâğıt havluya alın. Ardından sunumunuzu yapabilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder