-- Sponsorlu Bağlantılar --
Mercimek köftesi hem lezzetli hem de doyurucu bir başlangıç yemeğidir. Özel günlerinizde, kutlamalarınızda ya da yaklaşan yılbaşı ziyafetinizde rahatlıkla yapabilir ve şık bir sunumla misafirlerinize ikram edebilirsiniz.MALZEMELER:
1,5 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
2 soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
5 dal taze soğan
1 tutam maydanoz
Kıvırcık marul
zeytinyağı
tuz
karabiber
limon suyu veya nar ekşisi
HAZIRLANIŞI:
Kırmızı mercimeği iyice yıkayıp orta boy bir tencerede haşlıyoruz. Bu sırada ince bulguru bir kaseye döküp üzerini geçmeyecek kadar sıcak su koyup üstünü kapatarak suyunu çekip şişmesini bekliyoruz. Taze soğan ve maydanozu incecik doğruyoruz. Soğanları ince bir şekilde doğradıktan sonra zeytinyağı ile tavada kavuruyoruz. Ardından domates ve biber salçalarını ekleyip biraz daha kavurduktan sonra tuz ve karabiberi ekliyoruz. Hepsini karıştırıp altını kapatıyoruz. Pişen mercimekleri süzüp geniş bir kaba alıyoruz. Şişmiş olan bulguru, kavrulmuş salçalı soğanları ve mercimeği katıyoruz. Karışımları iyice karıştırıp ılımasını bekliyoruz. Ilıdıktan sonra da doğranmış yeşil soğanı ve maydanozu ekliyoruz ve üzerine biraz zeytinyağı döküp mercimek köftemizi yoğurmaya başlıyoruz. Burada köfteyi iyice yoğurmak ve malzemelerin iyice karışmasına sağlamak önemlidir. Çünkü mercimek köftemizin lezzeti buna bağlıdır.Köftemiz iyice yoğrulduktan sonra servis tabağına kıvırcık yapraklarını koyuyoruz. Mercimek köftemizden elimizle ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp sıkıyoruz ve kıvırcıkların üzerine diziyoruz. İsteğe göre üzerine biraz da limon suyu veya nar ekşisi döküp servis ediyoruz.Afiyet olsun.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder