-- Sponsorlu Bağlantılar --
Yüksek protein içeriği ve düşük glisemik indeksi ile oldukça sağlıklı bir besin olan nohut alternatif bir salata olarak sofralarınıza renk katmak için beklemektedir. Yepyeni tarifler ile sevdiklerinizi şaşırtmak isteyenlerdenseniz, bu tarif tam size göre.Nohutlu Tabule Tarifi
Malzemeler:
- Yarım su bardağı köftelik bulgur
- 1 su bardağı kaynar su
- Yarım demet maydanoz
- 7-8 sap taze soğan
- 1 adet büyük olgun domates
- 3-4 sap taze tane
- 1,5 su bardağı nohut
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım limonun suyu
- 1 adet küçük marul
- Karabiber
- Pul Biber
- Kimyon
- Tuz
Yapılışı:
- Köftelik bulgurun üzerine, 1 su bardağı kaynar suyu dökün ve kabın ağzını bir örtü ile sararak, 15-20 dakika bekletin ve bulgurların şişmesini sağlayın.
- Nohutları 24 saat kadar suda bekleterek, 1 saat haşlayın. Nohudu fazla miktarda haşlayarak, buzdolabı poşetlerine koyup, derin dondurucu bölmesinde 6 aya kadar bekletmeniz mümkündür.
- Domateslerin kabuklarını soyun ve küçük küpler halinde doğrayın.
- Marul haricindeki yeşillikleri ince ince kıyın.
- Şişmiş olan bulguru, çatal yardımı ile dağıtın. İçerisine haşlamış olduğunuz nohutlarınızı, yeşillikleri, domatesi, tuz ve baharatları ilave edin. Son olarak zeytinyağı ve limon suyunu ekleyin.
- Marullarınızdan kâseler yaparak, salatanızı marulların üzerine servis yapılmak üzere koyun. Burada salata miktarınıza dikkat edin. Marul çanağınıza fazla miktarda salata koyarsanız, dökülme ya da marulun taşımama ihtimali olmaktadır.
- Salatanızı en az 2 saat dolapta bekletin ve dolaptan çıkardıktan sonra, oda sıcaklığına geldikten sonra, servis edebilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder