-- Sponsorlu Bağlantılar --
Pancar salatası pancar severlerin ve pratik, sağlıklı bir salata arayan kişilerin beğenisini toplayacak. Çok fazla zahmete girmeden hemen hazırlayacağınız bu tarifte tek püf noktası taze pancar kullanmak. İşte bu kadar basit. Rengi ile sunumunuzu güzelleştirecek pancar salatası özellikle köfte ile sunulduğunda çok hoş bir uyum sağlıyor. Bizden söylemesi.Pancar Salatası İçin Malzemeler:
4 adet pancar (yaprakları ve saplarıyla satın alırsanız 1 kilo fakat sadece pancarlar üzerinden hesaplarsanız yarım kilo)
3 ya da 4 diş sarımsak (dövülmüş olacak)
3 çorba kaşığı zeytin yağı (sıvı yağ da kullanabilirsiniz)
1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
Tuz
Pancar Salatası Tarifi:
Pancarların yapraklarını temizleyin ve bir kenara ayırın. Bir tarafta bir tencerede su kaynatın. Yapraklarından ayırdığınız pancarların kabuklarını soymadan kaynamış suyun içine atın. Pancarlarınızı yaklaşık 25 - 30 dakika kadar haşlayın. Haşlanmış pancarların suyunu süzün ve soğuk suyun içine atıp biraz bekletin. Pancarlar dokunabileceğiniz ölçüde soğuyunca soyma işlemine başlayın. Soyduğunuz pancarları yaklaşık bir santim kalınlığında kesip ince ince dilimleyin. Pancar dilimlerini servis tabağına alın. Diğer tarafta pancarların yapraklarını saplarından ayırarak yıkayın. Bir kaba alıp üzerlerine bolca kaynamış su dökün. Pancarlar yumuşayana kadar 1-2 dakika boyunca kaynar suda bekletin. Yumuşayan pancar yapraklarını sudan çıkarıp süzün. İyice ve mümkün olduğunca nazik bir şekilde kurulayıp iri iri doğrayın. Hazırladığınız pancar yapraklarını servis tabağındaki pancar dilimlerinin ortasına yerleştirin.
Dövülmüş sarımsaklarınızın üzerine biraz tuz dökün ve bir çatal ile iyice ezip karıştırın. Salatanın sosunu hazırlamak için bir karıştırma kabı çıkarın ve dövülmüş, tuz ile karıştırılmış sarımsaklarınızı karıştırma kabına aktarın. Üzerine sirke ve zeytin yağını dökün. İyice çırpın. Salatanın üzerinde gezdirip salatanızı tatlandırın. Pancar Salatası hazır, afiyet olsun.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder