-- Sponsorlu Bağlantılar --
Salataları ve mezeleri ile bilinen Yunanistan’da ortaya çıkmış bu tarif, sofralarınızın yeni tadı olmaya adaydır. Bir kere denemiş olduğunuz bu tarifi daima menülerinizde bulunduracaksınız. Tarifin en önemli noktası kapari olup, yorgunluk ve halsizliğe karşı etkili bir besindir.
Yunan Salatası Tarifi:
Malzemeler:
- 3 adet olgun domates
- 2 adet çekirdeksiz salatalık
- 1 adet kuru soğan
- 150 gram feta peyniri
- 1 yemek kaşığı kapari
- 2 adet yeşilbiber
- 1 çay bardağı, çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin
- 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
- 1 limonun suyu
- 1 çay kaşığı himalaya tuzu
Yapılışı:
- Domatesleri, halkalar halinde dilimleyin.
- Salatalıkları, alacalı şekilde doğrayarak, ince dilimler halinde doğrayın.
- Kuru soğan ve sivribiberi ince ince dilimleyin.
- Hazırladığınız tüm malzemeleri, büyük bir karıştırma kabında toplayın ve üzerine zeytinleri, kaparileri ve tuzu ilave edin.
- Peyniri, küçük küpler halinde doğrayarak salataya ekleyin.
- Bir başka kapta, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve sirkeyi güzelce çırparak, salatanıza dökün ve harmanlayın.
- Salatayı, bir servis tabağına alarak ikram edebilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder