-- Sponsorlu Bağlantılar --
Çağla, bahar aylarında yetişen ve pek çok kişinin severek tükettiği bir meyvedir. Siz de kış aylarında bu lezzetli besini özlüyor ve masalarınızda görmek istiyorsanız; bunu çağla turşusu sayesinde mümkün kılabilirsiniz.Çağla Turşusu Tarifi
Malzemeler:
- Yarım kilogram çağla
- 1 tepeleme yemek kaşığı himalaya tuzu
- 1 tepeleme tatlı kaşığı toz şeker
- ¾ su bardağı üzüm sirkesi
- 3-4 diş sarımsak
Yapılışı:
- Çağlaları iyice yıkayın ve bir süre tuzlu suda bekleterek tamamen temizlenmesini sağlayın.
- Yıkadığınız çağlaların, uç kısımlarını kesin ve ardından turşuyu hazırlayacağınız kavanozun içerisine koyun.
- Sarımsakları 4 parçaya bölün ve kavanozun içerisine, çağlalarınız içine atın.
- Kavanoza, tuz ve şekeri dökün, üzerine sirkeyi ilave edin.
- Son olarak da, kaynar suyu kavanoz dolana kadar dökün ve hızlı bir şekilde kavanozun kapağını kapatarak, ters çevirin.
- 1 saat kadar bekledikten sonra, turşunuzu buzdolabına kaldırın ve 2 hafta kadar beklettikten sonra tüketmeye başlayın. Açtığınız turşuyu, mutlaka buzdolabında saklayın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder