-- Sponsorlu Bağlantılar --
Fasulye besin değeri çok yüksek bir besindir. İster kuru ister taze fasulye olsun besin değerini kaybetmeyen düşük kalorili faydalı bir yiyecektir. Fasulyenin yemeği, kızartması, turşusu ve salatası yapılabilmektedir. Kızartması herkesçe bilinmese de diğer yiyecekler kadar leziz bir tat olarak karşınıza çıkmaktadır. Genel olarak yöresel bir yiyecek olmamasına rağmen herkesçe bilinmediği ortadadır. Son günlerde kulaktan kulağa duyularak sofralarda sık sık görülen ve tadı bakımından da sevilen bir yiyecek olmuştur.Fasulye Kızartması
Malzemeler:
- 1 kiloya yakın taze fasulye
- 2 çay bardağı mısır unu
- Göz kararı sıvı yağ
- 2 tane yumurta
- Biraz tuz
- Göz kararı karabiber
Yapılışı:
- Taze fasulyelerin baş kısımlarını temizleyin ve pişene kadar haşlayın.
- Haşlama işlemi bitince fasulyelerin suyunu süzerek bir süre soğumaya bırakın.
- Ilık kıvamda suyu tamamen süzülen fasulyeler için geniş bir kap alın ve önce mısır ununu sonra da fasulyeleri içine atıp iyice mısır ununa bulayın.
- Bu karışıma tuz ve karabiberi de ekleyerek fasulyeleri tamamen kaplanana kadar karıştırın.
- Tavaya çok az miktarda koyduğunuz yağ ile fasulyeleri dizin.
- Çevirerek yakmadan iki tarafını da kızartın. Yağ az olduğu için kızarma işlemi sırasında yanabileceğinden sık aralıklarla fasulyeleri çevirmeyi unutmayın.
- Fasulyeler kızardıktan sonra tavada yakmadan bekletin. Altını tamamen kısabilirsiniz.
- 2 yumurtayı bir kâseye kırın ve beyazı ile sarısı tamamen karışana kadar çırpın. Sonra bu yumurtayı kızarmakta olan fasulyelerin üzerine dökerek yumurta pişene kadar kızartmaya devam edin.
- Sonrasında ılık ya da sıcak olarak istenildiği şekilde servis edilebilir.
- Yumurta sevmeyenler tabağa aldıktan sonra fasulyelerin üzerine pul biberli yoğurt dökerek de servis yapabilirler.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder