Havuçlu Sarımsaklı Meze

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Bir gece önceden yapılan ve ertesi gün tadına doyamayacağınız bir mezeniz olsun isterseniz bu meze tam size göredir. Hem malzemesi bakımından az hem de bu azlığa rağmen bir o kadar lezzetli olan meze yapılışı bakımından da oldukça pratiktir.

Havuçlu Sarımsaklı Meze

Malzemeler:
- 3 tane orta boy havuç
- 4 diş sarımsak (sarımsak sevenler daha fazla koyabilir. Tadı daha güzel oluyor.)
- 3 çorba kaşığı mayonez
- 1 kâse yoğurt
- İsteğe göre tuz
- 1 çorba kaşığı kadar zeytinyağı

Havuçlu Sarımsaklı Meze

Yapılışı:
- Havuçları soyun ve ince bir şekilde rendeden geçirin.
- Daha sonra yağ ile birlikte bir tavaya alarak havuçların 5 dakika kadar su vermesini bekleyin.
- Ocaktan aldığınız havuçları karıştırın ve soğumasını bekleyin.
- Mayonezi ve yoğurdu geniş bir kaba alın. İyice karıştırın.
- Sarımsakları tamamen ezin ve mayonezle yoğurdun olduğu kaba tuzla beraber atıp tekrar karıştırın. Malzemelerin iyice karışması tat bakımından çok önemlidir.
- Soğumaya bıraktığınız havuçları servis tabağının altına güzelce yerleştirin. Tavada kalan yağ ve havuç suyunu da servis tabağına alırsanız daha hoş bir tat verir.
- Servis tabağındaki havuçların üzerine hazırladığınız karışımı havuçların üzeri tamamen kapanacak şekilde dökün.
- Mezeniz hazır, isterseniz üzerini maydanoz ya da nane ile süslemeniz mümkündür. Maydanozu yoğurtlu karışımın içinde de kullanabilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder