Kırmızı Lahana Mezesi

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Mezeler kırmızı lahanayı sevenler için yeterince geniş bir menü sunamamaktaydı. Ama kırmızı lahana mezesi sayesinde bu sorun çözüldü. Yapılışı zahmetsiz ve ekonomik olan bu meze aynı zamanda ortaya çıkardığı görüntü ile de sofralarınızı renklendiriyor. Ayrıca tattıktan sonra sofralarınızın vazgeçilmezi haline dönüşebiliyor.

Kırmızı Lahana Mezesi Tarifi

Malzemeler:
- 1 adet taze kırmızı lahana
- 1 su bardağından biraz az süzme yoğurt
- 2 çorba kaşığı mayonez
- 3 diş sarımsak
- Ağız tadınıza göre tuz
- Zeytinyağı

Kırmızı Lahana Mezesi

Yapılışı:
- Lahananın ilk katmanlarını soyun ve atın. Genelde bu katmanlar çok sert olur. Kalan göbeğini 2 parçaya ayırın.
- Bu parçaları ince ince doğrayın. Rendeleyebilirseniz daha güzel olur.
- 1 çorba kaşığı yağı tavaya dökün ve kırmızı lahanaları içine atın. Suyunu bırakana kadar ocakta pişirin.
- 5 – 7 dakika kadar sotelenen lahanaları daha sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Geniş bir kapta süzme yoğurt ve mayonezi karıştırarak tamamen birbirine girmesini sağlayın. Üzerine tuzu da atın ve sarımsakları suyu çıkana kadar ezdikten sonra onları da ekleyip karıştırın.
- Soğuyan lahanaları da bu karışıma ekleyin ve mor renge gelene kadar bir kaşık yardımı ile karıştırın.
- Servis tabağına almadan önce isterseniz ince kıyılmış maydanozda ekleyebilirsiniz.
- Hazırlanan karışımı servis tabağına alın ve üzerini sevdiğiniz bir yeşillikle süsleyin.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder