Patlıcan Yoğurtlaması

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Patlıcan kızartması, salatası, közlemesi olan çok yönlü bir besindir. Birçok kişi patlıcandan hoşlanmasa da mutlaka bir şeyini çok sever ve yer. Çünkü patlıcan tek başına biraz nahoş bir tatta olsa da diğer malzemelerle harmanlandığında ortaya harika tatlar çıkaran bir yiyecektir. Mezelerde de sık sık kullanılan patlıcan genelde ya yoğurtlu ya da ezme olarak kullanılır. Patlıcan yoğurtlaması da meze severlerce çok tutulan ve çok tüketilen bir tariftir.

Patlıcan Yoğurtlaması

Malzemeler:

- 5 tane orta boy patlıcan
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 4 diş sarımsak
- Üzeri için pul biber
- Üzeri için tereyağı
- Süslemek için 2 dal taze nane

Patlıcan Yoğurtlaması

Yapılışı:

- Patlıcanları soyun ve ince bir şekilde dilimleyin. Çekirdek kısmı çoksa çıkarmanız daha iyi olacaktır. Çekirdeğin acısını almak istemiyorsanız daha ince yapıda patlıcanlar seçmelisiniz.
- Patlıcanları tuzlu suda haşlanana kadar kaynatın. Hem acısı gitsin hem de haşlansın. Haşlandıktan sonra süzün ve soğumaya alın.
- Patlıcanlar soğuyunca elinizle biraz sıkın ve fazla suyun atılmasını sağlayın.
- Süzme yoğurt ve ezilmiş sarımsakları büyük bir kapta iyice karıştırın.
- Sonrasında biraz daha incelttiğiniz patlıcanları bir servis tabağına alıp sarımsaklı yoğurdu üzerini kapatacak şekilde dökün.
- Tereyağını eritin ve pul biberle karıştırıp soğumasını beklemeden yoğurdun üstünde gezdirin.
- Nane yaprakları ile süslenen mezeniz hazırdır.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder