-- Sponsorlu Bağlantılar --
Sofraların vazgeçilmezi mezeler birçok kişi bilmese bile çok çeşitlidir. Bu çeşitlerden birisi de sebze severlerin en çok tercih ettiği mezelerden biri olan hardal otu salatasıdır.Hardal otu salatası tarifi
Malzemeler
- 1 demet hardal otu
- 1 çorba kaşığı el yapımı saf zeytinyağı
- 4 diş ezilmiş sarımsak
- Limon suyu ve tuz
- Süslemek için pul biber
Yapılışı
- Hardal otlarının saplarını temizlerken 1 buçuk litre kadar su kaynatın.
- Hardal otlarını temizledikten sonra parçalamadan kaynayan suyun içerisine atın ve eritmemeye özen göstererek yaklaşık 10 dakika kadar haşlayın.
- Haşlanan hardal otlarını süzün ve bir süzgeçte suyunu iyice alması için soğumaya bırakın.
- Ezilmiş sarımsakları servis tabağının en altına alın. Her yere aynı miktarda gelmesine özen gösterin.
- Soğuyan hardallar eğer çok büyükse bir bıçak yardımı ile 2’ye ya da 3’e bölün ve sarımsakların üzerine güzelce yerleştirin.
- Üzerine her yerine eşit gelecek şekilde damak tadınıza göre tuz ve limon suyunu ekleyin.
- En son olarak pul biberle servis tabağının üzerini süsleyin. İstediğiniz acılığı elde edene kadar pul biber kullanabilirsiniz.
- Hardal otunun bazı mezeler gibi bekletilip yenmemesi gerekir. Tadında bozulma olabileceğinden yapıldığı gün tüketilmesinde fayda vardır.
- Hardal otu salatası daha çok balık sofralarına yakıştığından ızgara ya da fırınlanmış balıkların yanında bulundurulması önerilmektedir.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder