-- Sponsorlu Bağlantılar --
Nohuttan da meze mi olurmuş dediğinizi duyar gibiyiz. Nohuttan meze olur hem de inanılmaz lezzette bir meze olur. Bu mezeyi bir deneyen bir daha denemek isteyecek, ortaya çıkardığınız tatlara inanamayacaklardır. Sizde bu kolay mezenin size getirdiği övgüleri zevkle dinleyeceksiniz.Nohutlu Tavuklu Meze Tarifi
Malzemeler
- 3 parça tavuk budu
- İyice haşlanmış 1 su bardağı nohut
- 1 kase süzme yoğurt
- 4 diş sarımsak
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- Pul biber
- Yufka kırıntıları
Yapılışı
- Tavukları iyice haşlayıp küçük parçalar halinde parçalayın. Tavukların tamamen haşlanması gerektiğinden haşlama süresini olabildiğince uzun tutun. Hatta kendi kendine parçalanmaya başlayana kadar ocakta durabilir.
- Bir kaba iyice ezilmiş sarımsağı alın ve yoğurtla karıştırın. Bu kaba haşlanan nohudu ve parçalanan tavuk etini de ekleyin ve malzemeleri tamamen karıştırın.
- Bütün bu malzemeleri sığabileceği bir servis tabağına alın ve üzerine zeytinyağında kızaran pul biberleri dökün. Pul biberi yağda çok tutmayın ki yanmasın.
- Bu sırada yufka kırıntılarını kuru bir tavaya alın ve yakmadan kıtırlaşana kadar tavada kısık ateşte çevirin.
- İyice kıtırlaşan yufka kırıntılarını servis tabağındaki mezenin üzerine dökün ve servis yapın.
- İsterseniz yufka kırıntılarını servis etmeden hemen önce hazırlayıp üzerine dökün. Bu şekilde yufka kırıntılarının sıcak servis edilmesi mezeye ayrı bir tat katar.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder