Tahinli Piyaz

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Piyaz eskilerden beri çok sevilerek yenilen bir mezedir. Peki piyazı bir de tahinle karıştırınca neler mi oluyor? Tadına doyamayacağınız mükemmel bir tat alıyor.

Tahinli Piyaz Tarifi

Malzemeler
- 1 kâse haşlanmış kuru fasulye
- 1 su bardağı dolusu tahin
- 2 tatlı kaşığı sirke
- Yarım çay bardağı limon
- 4 küçük parça sarımsak
- 1 tane orta boy kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Pul biber, biraz tuz ve nane
- Saf zeytinyağı



Yapılışı
- Tuzlu su hazırlayıp fasulyeleri bu suda bir güzel haşlayıp 3 çorba kaşığı fasulyeyi ayırın. Kalan fasulyeler sıcak suda beklesin.
- Sarımsakları soyun ve ezin, bu ezdiğiniz sarımsakları, zeytinyağını, limonu, kimyonu, sirkeyi ve tahini ekleyip büyük bir kapta karıştırın.
- Haşladığınız 3 çorba kaşığı fasulyeleri blender yardımı ile iyice ezin ve tahinli harca ekleyin.
- Soğanı soyup 4 parçaya ayırdıktan sonra çeyrek ay şeklinde çok kalın olmadan doğrayın.
- Haşlanan diğer fasulyelerin suyunu süzün ve servis tabağının en altına her yere eşit miktarda gelecek şekilde yerleştirin.
- Soğanları da bu fasulyelerin üzerine yerleştirip tahinli harcı servis tabağının üzerinde gezdirerek dökün.
- Dilerseniz üzerine fazladan zeytinyağı kullanabilirsiniz. Pul biber ve naneyi de süslemede kullanmayı unutmayın.
- İsterseniz tahinli piyaza yumurta eklemenizde de bir sakınca yoktur.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 yorum: