Peynirli Girit Mezesi

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Akdeniz mutfağının eşsiz lezzetlerinden olan peynirli Girit mezesi lezzeti ve görüntüsü ile sofraların baş tacı olmaya devam ediyor. Peynirle yapılan bu mini toplar sofraya kattığı şık görüntüyü damaklarda bıraktığı iz ile tamamlıyor.

Peynirli Girit Mezesi
Malzemeler
- 1 kâse beyaz peynir
- Yarım kâse lor (böreklik) peynir
- Kekik, toz nane, pul biber
- 1 çay bardağı kıyılmış ceviz
- 2 çorba kaşığı rendelenmiş sarımsak
- İnce kıyılmış 1 çorba kaşığı yeşil nane
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- Biraz kıyılmış maydanoz
- İsteğe göre susam



Yapılışı
- Peynirden, maydanozdan biraz ayırıp kâselere alın ve cevizi de bir kâse ile maydanoz ve peynirin yanına kaldırın.
- Sıvı yağ ve susam dışındaki bütün malzemeleri geniş bir kaba alın ve yoğurun.
- Yoğurduğunuz bu harcı ceviz büyüklüğünde toplar yaparak yuvarlayın.
- Hepsi hazır olduktan sonra maydanoz, peynir ve ceviz kâsesine batırın.
- Sıvı yağ ve istenirse susama da buladıktan sonra servis tabağına alın.
- Bütün toplara bu işlemleri uyguladıktan sonra servis tabağına dizdiğiniz peynirli topları servis edebilirsiniz.
- Susam isteğe bağlıdır. Eğer susam kullanacaksanız çok fazla kullanmamaya özen gösterin, aksi takdirde mezenin tadını bozabilmektedir.
- Bu mezeyi yaptığınız gün tüketmelisiniz. Herhangi bir pişirme ya da kızartma işlemi olmadığından ertesi güne kadar dayanamayabilir.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder