Taneli Börülce Yoğurtlaması

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Börülce herkesçe sevilen bir besin maddesi değildir. Ama doğru tariflerle börülcenin tadına tat katmak ve herkesçe sevilebilir hale getirmek mümkündür. Buna börülce yoğurtlaması ile başlayabilirsiniz. Yalnızca börülce tanelerinden yapılan bu salata börülce sevmeyenlerin bile dayanamayacağı bir tattır. Bu meze sofralarda bulundukça börülce severler gün gün çoğalacaktır.

Taneli Börülce Yoğurtlaması

Malzemeler:

- 1 Kiloya yakın börülce tanesi
- 1 su bardağından biraz daha fazla süzme yoğurt
- 4 diş sarımsak
- Biraz tereyağı ve pul biber (üzeri için)
- Maydanoz

Taneli Börülce Yoğurtlaması


Yapılışı:

- Börülceyi iyice yıkayın ve bir tencerede haşlamaya bırakın.
- Yoğurdu genişçe bir kâseye alarak ezdiğiniz sarımsaklarla karıştırın. Sarımsakları tamamen ezmezseniz yoğurt ile bütünleşmeyeceğinden istenen lezzeti elde edemezsiniz.
- Börülceleri haşladıktan sonra suyunu süzün ve soğumaya bırakın. Börülceler sert olmayıncaya kadar haşlanmış olsun.
- Sonrasında börülceler soğuyunca bir servis tabağına alın. Üzerine damak tadınıza göre biraz tuz serpiştirin ve tuzun içine girmesi için karıştırın. İsterseniz tuz atma işlemini haşlanırken de yapabilirsiniz. Bu şekilde börülcenin tuzu tam anlamıyla emmiş olduğunu görürsünüz.
- Servis tabağına almış olduğunuz börülcenin üzerine yoğurdu gezdirerek dökün.
- Yaklaşık 1 çorba kaşığı kadar tereyağını tavada eritin. Eriyince üzerine pul biberi atın ve bu sosu soğutmadan börülceli yoğurdun üzerinde gezdirin.
- Maydanozları ince kıyın ve en sonda maydanozları yoğurtlamaya ekleyin.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder