-- Sponsorlu Bağlantılar --
Hazır alınan ekmeklerin sağlık ve lezzet değeri her geçen gün düşmekteyken, evde kendi ekmeğinizi yapmak çok daha doğru bir seçim olacaktır. Patatesli zeytinli ekmekle farklı bir ekmek aroması deneyebilir ve kahvaltılarınızı renklendirebilirsiniz.Patatesli Zeytinli Ekmek Tarifi
Malzemeler:
- 3 tepeleme su bardağı kadar beyaz un
- 2,5 su bardağı tam buğday unu
- 600 ml kadar tam yağlı süt
- 1 adet orta boy haşlanmış patates
- 2,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tutam tuz
- 1 tepeleme yemek kaşığı toz maya
Yapılışı:
- Sütü el dayanabilecek sıcaklığa gelene kadar ısıtın ve mayanın üzerine şekerle birlikte ekleyerek 10 dakika kadar bekletin ve mayanın kabarmasını sağlayın.
- Mayanın üzerine haşlanmış ve ezilmiş olan patatesi ve tuzu ekleyin.
- Son olarak eşit oranlarda un ekleyerek, hamuru yoğurmaya başlayın.
- Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar kontrollü olarak unları ekleyin ve yaklaşık olarak 15-20 dakika boyunca yoğurun. Yoğurma işlemini kısa tutarsanız, ekmeğinize maya kokusu sinebilir.
- Hazırladığınız hamuru, bir kek kalıbına alın ve daha önceden ısıtılmış olan 170 derece fırında yarım saat boyunca pişirin.
- Ekmeğinizi fırından çıkardıktan sonra bir beze sarın ve ılınmasını bekleyin.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder