-- Sponsorlu Bağlantılar --
Ege usulü zeytinyağlı yaprak sarmasını hazırlarken, diğer yemekleri hazırlamaya göre biraz daha fazla özen göstermek gerekse de sonunda elde edeceğiniz lezzet eşsiz ve muhteşem olacaktır. Yaprak sarması, toplumda farklı şekillerde hazırlanmaktadır. Bunlar içerisinde en beğenilen tarif Ege yöresine aittir.Ege Usulü Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi
Malzemeler;
- ½ kg asma yaprağı (salamura)
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 6 – 8 dal maydanoz
- Taze nane
- Taze soğan
- Tuz
- Karabiber
- 2 su bardağı sıcak su
- ½ yarım limon suyu
- ½ çay bardağı sıvı yağ
- ½ çay bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı;
- Asma yaprakları salamura olduğu için, tencere içerisinde su kaynatın ve yaprakları bu suya batırıp çıkarın.
- Küçük bir tencere içerisine, kuru soğanları sıvıyağ ile birlikte pembeleşinceye kadar kavurun.
- Soğanlar kavrulduktan sonra içerisine pirinci ilave edin.
- Pirinçler kavrulana kadar karıştırın ve daha sonra, pirinçlerin üzerine yarım çay bardağı sıcak su dökün. Ocağı kapatın ve pirinçlerin şişmesini bekleyin.
- Taze soğan, taze nane ve maydanozu ince ince kıyın. Tencerenin içerisinde şişen pirinçlerin üzerine dökün. Ardından salçayı ve baharatları da da ekleyin ve karıştırın.
- Yaprakları elinize alın, düzgün bir şekilde açarak içerisine hazırlamış olduğunuz karışımdan yeteri kadar koyun ve sarın.
- Sarmaları uygun bir tencereye dizin. Üzerine limon suyu ve zeytinyağını dökün.
- En son olarak üzerine 2 su bardağı sıcak su dökün ve tencerenin kapağını kapatarak 20 – 25 dakika kadar pişirin.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder