-- Sponsorlu Bağlantılar --
Patlıcan mevsimi geldi, yemeklerde mezelerde bolca kullanabilirsiniz. Sarımsak sevenler unutmasın, patlıcana sarımsak çok yakışır. Ayrıca ceviz bu mezenin sürprizi olmaktadır.Malzemeler
- 200 gram Pınar Labne
- 3-4 diş sarımsak
- 4-5 adet kemer patlıcan
- 2 çay kaşığı tuz
- 5-6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 2 çay kaşığı kırmızı pulbiber (isteğe göre baharat eklenebilir)
- 1/2 demet maydanoz
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
Hazırlanışı
Patlıcanları fırında, ocakta veya mangalda yumuşayana kadar közleyin. Önce yanmış patlıcan kabuklarını akan bir suyun altında yukarıdan aşağıya olmak üzere soyun. Şayet patlıcanların kararmasını istemiyorsanız, bir yemek kaşığı limon suyu ve bir çay bardağı sıvıyağı karıştırıp patlıcanlarınızı bu karışımın içerisinde bekletin. Pınar labne'yi genişçe bir kaba koyun. Dövülmüş sarımsakları üzerine ekleyip karıştırın. Tuzunu ilave edip sonra yeniden karıştırın. Patlıcanları kesme tahtanın üzerinde ince dilimleyip labneli sosun içerisine aktarın. Ceviz içini ekleyip tekrardan karıştırın. Sonrasında servis tabağına aktarın. Üstüne sızma zeytinyağı gezdirip pulbiber serpiştirin. İnce kıyılmış maydanoz ile süsleyin ve servise sunun. Afiyet olsun.
Melek programında Sahrap Soysal tarafından verilen "Labneli Patlıcan Ezme" tarifidir.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder