-- Sponsorlu Bağlantılar --
"Tiflis" salatasının yapılışı aşağıdaki gibidir.Malzemeler:
- 1 kavanoz barbunya konservesi
- 300 gram haşlanmış dana eti
- 1 orta boy kırmızı soğan
- 1 kırmızı biber
- 0,5 gram acı taze biber
- 3 diş sarımsak
- 50 gram ceviz
- 1 demet kişniş
- karabiber
- zeytinyağı
- üzüm sirkesi
Salatanın yapılışı
Soğanı ince halka şeklinde doğrayın. 2 dakika kaynar suda bekletip suyunu süzün.
Kırmızı biberi temizleyip jülyen usulü doğrayın.
Pişmiş eti küpküp doğrayın.
Acı biberin tohumunu temizleyip çok küçük doğrayın.
Sarımsağı küçük doğrayın veya ezin.
Barbunyanın suyunu süzüp yıkayın. Soğan, et, biber, acı biber, sarımsak, doğranmış kişniş, kavrulup ufalanmış ceviz, tuz, karabiber ilave edip karıştırın.
4-5 kaşık zeytinyağı ile 1 yemek kaşığı üzüm sirkesini karıştırıp salatanın üzerine gezdirin, karıştırın.
Afiyet olsun!
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder