-- Sponsorlu Bağlantılar --
Malzemeler :- 300 gram tavuk fileto
- 200 gram Kore usulü havuç
- 3-4 patates
- 1 salatalık
- 2-3 yumurta
- 100 gram marine edilmiş mantar
- 10 gram patates cipsleri
- 150-200 gram mayonez
- 1 çimdik tuz
- 1 tutam karabiber
Orkide Salatası Tarifi
Orkide salatasının birkaç hazırlanma kuralı var. Filetoyu jambon, marine edilmiş mantarı kızartılmışıyla değiştirebilirsiniz.
Tavuk etini tamamen haşlayın.
Kore usulü havucu azıcık ufalayın (Kore usulü yerkökünü hazırlamak için 500 gr havucu jülyen usulü doğrayın. Sarımsağı ve kişniş tohumunu ezin, tuz, kırmızıbiber ve karabiber, 1 tutam toz şeker ile birlikte havuçları karıştırın. Bir soğanı çok küçük doğrayıp yağda kızartın. Sonra soğanı yağdan çıkarın. Yağı sıcakken havucun üzerine gezdirin. Sonra buna 1,5-2 yemek kaşığı sirke de ekleyip karıştırın).
Patatesi suda kabuklu halde pişirin.
Yumurtaları haşlayın.
Salata tabağına küçük doğranmış tavuk etini yerleştirin. Tuz ve karabiber ekleyin ve mayonez ilave edin.
Patatesi temizleyip küp küp doğrayın, üzerine ekleyin. Tuz ilave edin ve mayonez ekleyin.
Marine edilmiş mantarları ekleyin.
Yumurtaların kabuklarını soyun, beyazını sarısından ayırın. Yumurta aklarını rendeden geçirip mantarın üstüne ekleyin.
Kore usulü havucu ilave edin. Azıcık mayonez ekleyin.
Salatalığı yıkayıp kurutun, küçük küçik doğrayıp ilave edin.
Salatanın üstüne ve kenarlarına mayonez sürün. Buzdolabında en az 1 saat bekletin.
Yumurta sarılarını süzgeçten geçirin. Patates çipslerini salatanın üstüne çiçek şeklinde dizin, aralarına yumurta serpin .
Afiyet olsun !
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder