-- Sponsorlu Bağlantılar --
Zeytinli Patates salatasının tarifi1 kilo patates etrafında yer alan kirlilikten iyi bir şekilde arındırılarak bir tencereye koyulur ve haşlanmaya başlar. İyice haşlanan patatesler daha sonrasında ocaktan alınır ve kabukları soyulup püre haline gelene kadar ezilir. Sıcak halde olan patates pürelerinin içerisine 3 tane yumurtanın sarısı eklenir ve hızlı bir şekilde karıştırılarak yumurta içerisinde kaybolur. Bu karışımın içerisine 2 çorba kaşığı zeytinyağı, göz kararı tuz ve karabiber eklenir. Hazırlanmış olan patates püresinin içerisine 1 demet kıyılmış dereotu koyularak pürüzsüz bir kıvama getirilir. Başka bir tarafta 300 gram biberli yeşil zeytin ince ince dilimlenir.
Derin ve yuvarlak bir kabın içerisi streç film ile kaplanır. Dilimlenmiş olan zeytin dilimleri kasenin alt ve yan kısımlarını tamamen kaplayacak şekilde dizilir. Sonrasında püre, zeytin dilimlerini bozmadan kaseye dökülür ve bastırılır. Üzeri kapatılan film içerisindeki püre buzdolabında bekletilir. Daha sonrasında zeytinli patates salatası düz çevrilir. Güzel bir görünüşe sahip olacak salata ister böyle ortaya getirilir, istenirse de dilimlenerek servis edilir.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder