-- Sponsorlu Bağlantılar --
Ege mutfağının meşhur mezesi, kuru bakla ezmesi Fava, hem lezzetli hem de çok lezzetli.Fava İçin Malzemeler:
- 2 su bardağı iç bakla (kuru olacak)
- 2 adet soğan
- 1 demet dereotu (ince ince doğranmış)
- 1 kahve fincanı zeytinyağı (sıvı yağ da olabilir)
- 2 tatlı kaşığı toz şeker ya da 2 adet küp şeker
- 1 adet limonun suyu
- Tuz
Fava Hazırlanışı:
Baklayı iyice yıkayın ve bir gece önceden suda ıslatın. Ertesi gün ince ince doğradığınız kuru soğanları sıvı yağda kavurun. Ayrı bir tencereye baklaları koyun. Üzerine 1 bardak su ekleyin. Baklalar uyun çekince 1 bardak su daha ilave edin. Baklalar yumuşayınca kavrulmuş soğanlar ile bir araya getirin. Kısık ateşte ağzını kapatmadan pişirmeye devam edin. Baklaların suyu çekilmeye başlayınca şekeri, zeytin yağını ve limon suyunu ekleyin. Baklalar iyice piştikten sonra ocaktan alın. Yumuşamış baklaları püre haline getirin. Bunun için bir mutfak robotundan yardım almanız daha iyi olacaktır. Hazırladığınız ezmeyi bir servis kabına alıp üzerine ince ince doğradığınız dere otlarını ekleyin. Biraz sızma zeytinyağı gezdirin. Fava hazır, afiyet olsun.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder