Haydari

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Haydari en meşhur mezelerden biridir ve mezeli sofralarımızın olmazsa olmazıdır. Birkaç püf noktasını bildikten sonra çok harika bir tat oluşturabilirsiniz. Geçenlerde yaptığım nefis haydari tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Hatta o kadar nefisti ki ben sadece tadına bakabildim, arkamı döndüğümde tabak boştu. Neyse lafı çok uzatmadan bu güzel tarifi size veriyorum :

Malzemeler :

1 su bardağı süzme yoğurt,
yarım demet dereotu ,
2 diş sarımsak,
2 çorba kaşığı rendelenmiş beyaz peynir.
1 çorba kaşığı zeytin yağı ,
yarım çay kaşığı nane,
bir çimdik kimyon,
çeyrek çay kaşığı kekik

Haydari


Püf noktaları: Süzme yoğurt dışında başka yoğurtla yapmaya çalışmayın aynı tadı tutturamazsınız. Süzme yoğurdunuz katıysa su ile karıştırdığınızda puding kıvamını yakalamaya dikkat edin. Beyaz peynir kullanmaya çalışın ki gerçek haydari olsun..

Yapılışı :

Orta boyutta doğradığımız dereotlarını güzelce karıştırdığımız yoğurdumuzun içine atıyoruz. Rendelenmiş peynirleri ve baharatları ilave edip ezilmiş sarımsakları ekleyip karıştırıyoruz. Üzerine hoş bir görüntü için zeytinyağı damlatıyoruz ve pul biberleri üzerine serpiyoruz.  Benden ufak bir tavsiye; pul biberleri kalp şeklinde serpin görüntüyle sevdiklerinizin kalbi ısınsın!
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder