-- Sponsorlu Bağlantılar --
Yaz aylarının vazgeçilmez tatlarından olan kabak bir çok yemek çeşidiyle kurtarıcımız adeta. Seçenekler o kadar çok ki; dolması, kızartması, salataları ve sulu yemekleri gibi bir çok çeşidi var. Biz bugün zeytinyağlı yemeğini yapıyoruz. İster sıcak ister soğuk tüketin her zaman leziz bir yemek. Yanında buz gibi bir cacıkla şahane bir sebze yemeği… Hepinize şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun demek istiyorum ….Zeytinyağlı Kabak Yemeği için Malzemeler
4 adat kabak
1 soğan
2 sap taze soğan
1 tutam taze nane
1 tutam dereotu
Yarım çay bardağı pirinç
1 kahve fincanı zeytinyağ
Tuz
Zeytinyağlı Kabak Yemeğinin Yapılışı:
Kabaklarımızı yıkayıp kazıma yöntemiyle temizleyelim. Bir parmak kalınlığında doğrayarak bir kenarda bekletelim. Soğanımızı küp küp doğrayalım. Taze soğanı da temizleyelim ve doğrayalım. Pirincimizi de yıkayalım ve süzelim. Domatesleri de küp küp doğradıktan sonra maydanozları ve dereotunu da yıkayıp ince ince doğrayalım. Tenceremize zeytinyağımızı koyalım ve küp küp doğradığımız soğanları kavuralım. Ardından domatesleri tencereye ilave edelim. Domatesler suyunu çekince 2 su bardağı sıcak su ekleyelim.
Kabaklarımızı 5 dakika sonra da pirincimizi tencereye ilave edelim. Yemek piştikten sonra üzerine naneyi ve dereotunu da ilave edip tencerenin kapağını kapatalım. Biraz bekledikten sonra yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun…
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder