-- Sponsorlu Bağlantılar --
Nar Ekşili Kısır günlerin vazgeçilmezi, Türk mutfağının en sevilen mezelerinden biri. İşte bu çok sevilen ve çok tercih edilen mezenin tarifi.Nar Ekşili Kısır İçin Malzemeler:
- 2 su bardağı ince köftelik bulgur
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 2 demet taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- Yarım limonun suyu
- Yarım su bardağı sıvı yağ (zeytinyağı da olabilir)
- 4 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1.5 su bardağı su
- Tuz
Nar Ekşili Kısır Hazırlanışı:
Bulguru ve salçaları bir kaba koyun. Bir su bardağında yarım limonun suyunu, tuzu ve kaynar suyu karıştırın. Hazırladığınız bir bardaklık sıvı karışımı bulgur ve salçanın üzerine boşaltın. Üzerine yarım su bardağı su daha ilave edin ve sıcak su soğumadan hemen karıştırın. Bulgur yumuşayıncaya kadar üzeri örtülü bir şekilde yarım saat dinlendirin. Yumuşayan ve soğuyan (ılık hale gelmiş olmalı) bulguru yoğurun. Nar ekşisi, sıvı yağ, maydanoz ve taze soğanı bulgura ilave edin. Nar Ekşili Kısır servise hazır, afiyet olsun.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder