-- Sponsorlu Bağlantılar --
Patlıcan ile Yaprak Sarma Malzemeleri- yarım kilo salamura yaprak
- 6 adet patlıcan
- 450 gram pirinç
- 3 adet soğan
- 4 çorba kaşığı kuş üzümü
- 1 demet kıyılmış maydanoz
- 2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- tuz
- 2 çay kaşığı karabiber
- 1,5 yemek kaşığı salça
Yarım kilo salamura üzerindeki tuzu atmak için 3-4 dakika sıcak suyun içerisinde bekletilir. Yıkanmış olan 6 tane patlıcan ise ortalarından ikiye bölünerek dışına zarar gelmeden içleri boşaltılır ve bir suyun içerisinde içlerinin kararmaması için bekletilir. Bir kabın içerisine 450 gram pirinç yıkanarak eklenir. Sonrasında rendelenmiş olan 3 tane orta boy soğan, sıcak suda bekletilmiş 4 çorba kaşığı kuş üzümü, 1 demet kıyılmış maydanoz eklenerek iyice karıştırılır. Bu karışımın içerisine 2 çay bardağı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı toz şeker, tuz, 2 çay kaşığı karabiber ve 1,5 yemek kaşığı salça eklenerek iyice karıştırılır.
Sonrasında yaprağın geniş alanına iç koyularak önce yanlar içe katlanır ve daha sonrasında da rulo yapılır. Suda bekleyen patlıcanlar ise ağız kısmından bir, buçuk parmak aşağıda kalacak şekilde doldurulur ve tencereye dizilir. Üzerilerine yaprakların dağılmaması için tabak koyulan sarmaların üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilir ve pişirilir. Daha sonrasında da patlıcan ile yaprak sarma, soğutularak servise hazır hale getirilir.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder