Patlıcan Mezesi

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Patlıcan Mezesi İçin Gereken Malzemeler;
  • 1 adet büyük veya 2 küçük patlıcan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 50 gram beyaz peynir
  • Süslemek için maydanoz
  • Göz kararı tuz ve karabiber ve mayonez
Patlıcan Mezesi

Yapılışı;

İlk olarak fırın veya ocakta patlıcanlarımızı delerek közlüyoruz. Közlediğimiz patlıcanlar bir süre sonra soğuyunca kabuklarını soyup ince ince kıyıyoruz. Sarımsaklarımızın kabuklarını soyup bir tutam tuz ile bir kasede eziyoruz. Ardından ezilmiş sarımsaklarımıza 1 yemek kaşığı yağ ve mayonezimizi ekleyip biraz daha karıştırıyoruz. Hazırladığımız bu yağlı mayonezli sarımsak karışımını kıydığımız patlıcanlarla karıştırıp geri kalan yağımızla limon suyumuzu da ekliyoruz. 50 gram beyaz peynirimizi bir tabakta ezerek bu karışıma ekliyoruz. Peynirle beraber tuz ve karabiber de kullanarak patlıcan mezemizi biraz daha karıştırıyoruz. Artık patlıcan mezemiz servise hazırdır, servis yaparken süsleme amacıyla maydanozlarımızı saplarından koparıp soğuk suyla ıslatarak servis tabağının kenarlarına dizebiliriz. Patlıcan mezesine tat veren en önemli faktör kullanılan sarımsaktır. Bu sebeple genelde mezelerde 2 diş sarımsak kullanılmasına rağmen patlıcan mezesine 3 diş sarımsak kullandık. Ayrıca zaten mezemizde yağ kullandığımız için mayoneze pek gerek kalmasa da mayonez sevdalıları bu mezede de çok az miktarda olmak üzere kullanabilirler.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder