-- Sponsorlu Bağlantılar --
Söz konusu piyaz olduğunda her yöreden farklı farklı tarifler karşımıza çıkabilir. İsteye göre yumurta eklenir veya eklenmez. Domates severler domates ekler. Kısacası her yöreden farklı tarifler çıktığı gibi ağız tadına göre de farklı tarifler çıkabilir. Bende bunlardan bir tanesini sizinle paylaşacağım.Malzemeler:
- 2 su bardağı kuru fasulye (ispir fasulye veya şeker fasulye)
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet orta boy domates
- 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı sirke
- Yarım limon suyu
- Tuz
- İsteğe bağlı tahin
- Sumak yada pul biber
- İsteğe göre 2-3 adet haşlanmış yumurta
Fasulyelerinizi akşamdan bir tencereye alın ve üzerini 3-5 parmak geçecek kadar su koyarak kenarda bekletin. Sabah şişmiş olan fasulyelerinizin suyunu süzün ve su tutun. Tencereye alın üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su, tuz ve şeker ilave ederek orta ateşte yumuşayana kadar haşlayın. Domatesleri küp küp doğrayın. Soğanları piyazlık şekilde doğrayın ve kıyılmış maydanozla harmanlayın. Fasulyeleri süzün ve servis tabağınıza alın üzerine soğanı sonrasında domatesleri ilave edin ve hazırladığınız sosu gezdirin ve servise hazırlayın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder