-- Sponsorlu Bağlantılar --
Rokalı Haydari tarifi1 demet roka temizlendikten ve yıkandıktan sonra ince ince doğranarak bir tabağa alınır. Başka bir kabın içerisinde 1 su bardağı yoğurt, 3 yemek kaşığı ince bir şekilde ufalanmış olan beyaz peynir, 2 diş dövülmüş sarımsak, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, kırmızı pul biber çok iyi bir şekilde karıştırılır. Sonrasında içerilerine 3 dal ince kıyılmış dereotu ve doğranmış olan rokalar da bu karışımın içerisine eklenir. Bütün malzemeler daha sonrasında tekrardan tamamen özümsenene kadar karıştırılmaya devam edilir.
Ardından da rokalı haydari buzdolabında dinlenmeye bırakılır. Servis edileceği zaman da istenirse klasik bir servis tabağına güzel bir şekilde koyulabileceği gibi tek kişilik servis edilmek isteniyor ancak bu nasıl yapılacak bilinmiyorsa, marketlerde satılan renkli dolmalık biberlerden satın alınır. Sonrasında bu biberler ikiye bölünür, çekirdekleri çıkarılarak yıkanır. Tek kişilik tabak haline gelmiş olan bu biberlerin içerisine haydariler koyulur. İsteğe bağlı olarak haydarilerin üzerileri pul biber, nane gibi baharatlarla süslenir ve böylelikle de özellikle davetlerde oldukça şık bir şekilde servis yapılır.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder