-- Sponsorlu Bağlantılar --
Çerkez mutfağına özgü bir tat olan fasulyenin tarifine bu yazımızda yer veriyoruz.Malzemeler
3 su bardağı kuru horoz fasulyesi
2 adet kuru soğan
yarım demet taze soğan
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 kaşık domates salçası
1 kaşık biber salçası
3 diş sarımsak
biraz taze nane
tuz
Yapılışı
Fasulyeleri bir gece önceden ıslatın.
Ertesi gün düdüklü tencerede pişirin ve bir kevgire boşaltın.
Fasulyenin suyunu da saklayın.
Daha sonra fasulyeleri irice ezin.
Bir kenarda soğanları doğrayın. (bir tanesini yarım ay, diğerini piyazlık doğrayın)
Tencereyi ocağa alın.
İçine zeytinyağı ekleyin.
Kuru soğanları içine ekleyin.
Diğer tarafta biberleri rendeleyin. (sadece iç kısmı rendelenecek)
Biberleri de tencereye soğanlara ilave edin.
Salçaları da ekleyin.
Tuzu katın.
İçine ezilmiş fasulyeleri ekleyin.
İyice karıştırın.
Daha sonra bir kenara ayırdığınız fasulye suyundan ekleyin.
Taze soğanı ekleyin.
Koyu kıvamlı bir ezme olacak. Pişmeye bırakın.
Bir kenarda sos tenceresine tereyağı, zeytinyağı, kırmızı pul biber ve ince kıyılmış taze nane ilave edin.
Pişmiş fasulye ezmesi tabağa alınır. Üzerine sosu ilave edilir.
Sahrap Soysal'ın programında şef Beyhan Bilgisu tarafından yapılan "Ezme Çerkez Fasulyesi" tarifidir.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder