-- Sponsorlu Bağlantılar --
Hellim peynirin lezzetinden vazgeçemeyenler için çok leziz ve pratik bir salatadır. Ramazan sofralarında tokluk hissi veren bir başlangıç salatasıdır.Malzemeler (4 kişilik)
- Bir adet domates
- Altı-Yedi yaprak kırmızı kıvırcık marul
- Altı-Yedi yaprak yeşil kıvırcık marul
- İki adet kırmızı biber
- İki adet yeşil köy biberi ya da çarliston biber
- 125 gram Hellim peyniri
- Maydanoz ve dereotu
- Nane-Kırmızı pul biber
- Bir adet limon
- Zeytinyağı
Hazırlanışı: Kırmızı ve yeşil kıvırcık marulları orta irilikte doğrayalım. Maydanoz ve dereotunu kıymadan, iri yapraklar halinde yeşilliğe ekleyelim. Kırmızı ve yeşil biberleri halka halinde doğrayarak yeşilliklerle birlikte iyice karıştıralım. Domatesi küp şeklinde doğrayarak salatamıza katalım. (Domates ekledikten sonra salatamızı karıştırmayalım.) Hellim peynirleri küp şeklinde, çok kalın olmayacak şekilde dilimleyerek kızartalım. Salatamızın sosunu hazırlayarak ekleyelim. Sosu dökülen salatanın üzerine kızarmış hellim peynirleri ekleyelim. Salata tabağımızın üzerinde birer çay kaşığı nane ve kırmızı pul biber gezdirip soğuk servis yapalım.
Sosu: Bir yarım limonu, damak tadınıza göre istediğiniz miktarda tuz katarak karıştıralım. Bu karışıma zeytinyağını ekleyelim. Damak zevkinize göre nar ekşisi katalım. İyice karıştırarak salatamızı soslayalım.
Püf noktası: Salatanın sosunu servisten hemen önce ekelim ve hellim peynirleri salataya sosunu yedirdikten sonra ekleyelim ve fazla karıştırmayalım. Salatalarda domatesi en son ekleyelim ve domates ekledikten sonra çok fazla karıştırmayalım.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder