-- Sponsorlu Bağlantılar --
Yemek kültürü denilince akla gelen şehirlerden bir tanesi olan Antalya'nın meşhur mezelerinden olan Hibeş'i sizlere tanıtacağız. Öncelikle hibeş daha çok kahvaltı menülerinde daha çok yenen bir yiyecek olmasıyla bilinse de Antalyalı bir çok vatandaşa göre her öğünde de tüketilebilmektedir. Gelin şimdi bu meşhur hibeş mezesi için gerekli malzemelere bir göz atalım.Malzemeler:
- 1,5 su bardağı tahin
- 5 tatlı kaşığı acı ya da tatlı sizin tercihinize kalmış kırmızı toz biber
- 3 diş sarımsak
- 2 adet limon
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2,5 tatlı kaşığı kimyon
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
İlk önce iki adet limonumuzu ayrı bir kapta güzelce sıkıyoruz daha sonra eğer evinizde bütün bu malzemelerinizi karıştırmanıza yardımcı olacak bir alet var ise örneğin mutfak robotu olabilir bunun gibi bir aletin içine sırasıyla zeytinyağı, kimyon, toz biber,tahin ve geri kalan malzemeleri ekleyin ve kıvama gelinceye kadar karıştırın. Sarımsaklar ufalanıncaya kadar bu işleme devam edin. Daha sonra ayrı bir kapta kendi damak tadınıza göre limon suyu ile tuzu karıştırın ve ayarını tutturduğunuzda malzemelere ekleyin. Son bir kez karışımın tuzlu limon suyunu emmesi için güzelce karıştırın ve servis tabağına alın. Sunuma hazırlamış olursunuz ve genellikle yanında ekmek ve soğuk bir içecek ile ikram edilen bu meze arkadaşlarınızı çağırdığınız bir yemekte masanızı süslendirebilir.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder