Lahana mezesi

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Genellikle ev hanımları misafir ağırlayacakları günlerde sofralarının mükemmel olmasını isterler ancak ne yapacakları konusunda çoğunlukla karar veremezler. Ev hanımlarının kafalarındaki sorulara yanıt olacak bir çok meze türü vardır ki bunlardan bir tanesi de yoğurtlu lahana mezesidir. Yoğurtlu lahana mezesi genellikle her mevsim yenebilen bir meze çeşidi olmakla beraber içerdiği sebzelerden dolayı oldukça düşük kaloriye sahiptir. Sofranızın baş tacı olmaya aday bu meze için gerekli olacak malzemeler ise şu şekildedir.

Malzemeler:

1 küçük kırmızı lahana
1 çay bardağı süzme yoğurt
Yarım çay bardağı kadar mayonez
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
Tuz

Süslemek için:

Ceviz
Fındık

Lahana mezesi

Yapılışı:

Öncelikle lahanaları yaprak yaprak ayırdıktan sonra bol suyla temizliyoruz. Temizlediğimiz lahanaları ince ince doğrayıp ayrı bir kapta zeytinyağı ile yumuşayana kadar bekletiyoruz. Daha sonra sarımsakları güzelce ezip yoğurt ve mayonez ile güzelce karıştırıyoruz. Karıştırdığımız sarımsak, yoğurt ve mayonezi zeytinyağında beklettiğimiz lahanaların üzerine döküyoruz ve tuzunu da isteğe göre ekledikten sonra yarım saat kadar bekletiyoruz. Bekleyen lahana mezenizin servisi için ise özel bir süsleme yapabilirsiniz. Bu süslemeleri yaparken fındık, fıstık ya da ceviz gibi ürünleri kullanabilirsiniz. Daha güzel görünümler ve tatlar yaratabilmenize açık olan bu mezeyi gönlünüzce süsleyebilir ve bambaşka bir tat ortaya çıkartabilirsiniz. Böylelikle de misafirlerinize güzel sunumlar eşliğinde servis yapabilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder