-- Sponsorlu Bağlantılar --
Limon turşusu yapımını ünlü şef Sahrap Soysal programında önerdi.Malzemeler
1 kilo salamura tuz
10 adet limon
1 litre zeytinyağı
1 demet dereotu
1 demet fesleğen
1 demet taze kekik
Yapılışı
Limonları iri halkalar şeklinde dilimleyin. (isteğe göre yeşil limon veya yeşil erik katabilirsiniz)
Limonları bir kevgirin içine dizin.
Bir avuç iri tuzu limonların üzerine serpin.
Bir kat daha limon yerleştirip üzerine tuz serpin.
Birkaç kat bu işlemi tekrarlayın.
Kevgiri sallayıp 24 saat kadar bekletin.
Limonların üzerindeki iri tuzları bıçakla temizleyip limonları kavanoza yerleştirin.
Kavanozun orta kısmına diğer malzemeleri yerleştirin.
Zeytinyağını da döküp kavanozun ağzını kapatın. (İsteğe göre defne yaprağı eklenebilir)
Karanlık bir yerde 15-20 gün bekletin.
Daha sonra çeşitli şekillerde servise sunulabilir. İnce doğrayıp kısırlarınıza da katabilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder