Kabak mezesi

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Bahar ve yazın gelmesi ile birlikte yaz sebze ve meyveleri daha da tercih edilir olmuştur. Özellikle hafifliği ve lezzetli oluşuyla kabak her türlü yemeklerde kullanılabilir. İster salatası, ister zeytinyağlı yemeği isterseniz de meze şeklinde yapabilirsiniz.  Meze şeklinde olan kabak yoğurt ile de birleşince lezzetli ve bir o kadarda hafif olmasından dolayı ilgi odağı olmuştur. Yemek davetlerinde veya içkili sofralara menüye eklenebilir. Yaklaşık 4-5 kişilik bir sofra için neler lazımmış bir görelim.

Kabak mezesi için malzemeler:

4 veya 5 adet kabak

3 yada 4 dövülmüş sarımsak

1 çay bardağı kadar dövülmüş ceviz

İsteğe göre tuz ve karabiber

5 yemek kaşığı süzme yoğurt ( süzme yoğurdunuz yoksa normal yoğurdun suyunu süzün ama mutlaka susuz olsun)

Bir tutam dereotu

Zeytinyağı

İsteğe göre pul biber ve taze soğan

Kabak mezesi


Yapılışı:

Kabakları güzelce yıkayarak soyun. Soyduğunuz kabakları çok ufak olmayacak şekilde rendeleyin. Rendelemek istemeyen bayanlar ince ve kısa şekilde doğrayabilirsiniz. Tavaya az zeytinyağı dökün ve rendelenmiş kabakları ilave edip kızartın. Pembeleşen kabaklara tuz, karabiber ve ince ince kıyılmış dereotunu ilave edin. Biraz çevirdikten sonra soğumaya bırakın. Süzme yoğurdu bir kaba alın ve üzerine dövülmüş ceviz, dövülmüş sarımsak, zeytinyağı ve pul biberi ilave ederek karıştırın. Hazırlanan karışımın üzerine soğumaya bırakılan karışımı ilave edin. Güzelce karıştırdıktan sonra servis tabağına alarak sunuma hazırlayabilirsiniz. İsterseniz taze soğanın yeşil kısımlarıyla mezenizi süsleyebilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder