-- Sponsorlu Bağlantılar --
Bugün sizlere anlatacağımız püf noktalarla, yemeklerinize meze olarak kullanabileceğiniz muhteşem patates püresi tarifini paylaşacağız. Patates püresi, herkesin kullandığı oldukça pratik tariflerden birisidir, ancak küçük sihirli dokunuşlarla farkınızı ortaya koymak ve en güzel mezeyi yapmak istiyorsanız, sizin için hazırladığımız patates püresi tarifimize bir göz atın.Malzemeler:
1 kg’ye yakın haşlamalık patates
3 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı süt
Yeteri kadar tuz
pul biber, zeytin, kekik, kaşar peynir
Yapılışı:
Haşladığınız patatesleri güzelce soyun ve içerisine sıcakken 3 dolu yemek kaşığı tereyağını ve istediğiniz tuz miktarını ilave ederek ezin.
Bir su bardağının alacağı miktarda kaşarı patates püresi henüz sıcakken rendeleyin. Tercihe göre yarım da olabilir.
İçerisine 1 su bardağı sütü ilave ederek pürenizi karıştırın. (Süt eklediğinizdeki yumuşaklığı çok beğenecek, bu tariften vazgeçemeyeceksiniz.)
Klasik tadımızı oluşturduk, sıra geldi bu tarifi sihir etkisi yaratan detaylarla süslemeye.
Püremizin üzerine çekirdeği çıkarılmış 4-5 zeytini çok küçük doğrayalım, üzerine bir çay kaşığına yakın kekik ilave edelim, karıştıralım ve süs için üstüne pul biberden biraz serpelim.
Kekik ve zeytin kokularıyla Ege ve Akdeniz esintilerini bize yaşatacak olan patates püremiz işte hazır. Bu farklı tadı mutlaka deneyin.
Ana yemeklerinizde tavuk ve et kategorileri bulunuyorsa, meze olarak bu tarifi seçmeniz konuklarınızın çok hoşuna gidecek ve herkesten artı puan almanızı sağlayacak.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder