-- Sponsorlu Bağlantılar --
Hazırlama süresi: 30 dakikaSalatalık ve kerevizli tavuk salatası için malzemeler (4 kişilik)
* 2 - 3 adet tavuk filetosu
* 1- 2 adet salatalık
* 1-2 adet kereviz
* 7 çorba kaşığı mayonez
* 1 tatlı kaşığı köri
* 1/2 tatlı kaşığı toz tarçın
* 1 çorba kaşığı doğranmış maydanoz
* 1 tatlı kaşığı balzamik sirke
* tuz, karabiber
Tarifin hazırlanması
Tavuk filetolarını yaklaşık 10 dakika haşlayın ya da biraz yağın içinde kızartın. Tavuk filetolarının kızartılması salataya daha hoş bir tat verecektir. Pişirildikten sonra kesilmesi ise kurumamasını sağlayacaktır. Filetolar soğuduktan sonra küp şeklinde kesin.
Salatalığın kabuğunu soyun ve küp şeklinde kesin. Kerevizi yıkayın, yapraklarını çıkarın ve küp halinde kesin.
Bir salata tabağında mayonez, köri, tarçın ve maydanoz ekleyin. Üzerine balzamik sirke, biraz tuz ve karabiber ekleyin. Hepsini iyice karıştırın.
Tavuk, salatalık ve kerevizi karışımın içine dökün ve iyice karıştırın.
Buzdolabında beklettikten sonra ya da hemen servis edebilirsiniz. Buzdolabında bekletmek tatların karışmasını sağlayacaktır.
Bu salatayı küçük ekmek dilimleri ve marul yaprağı ile servis edebilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder