-- Sponsorlu Bağlantılar --
Patatesin yumurta ile uyumuna hiç şahit oldunuz mu? Patates ve yumurta, yemeklerde birbirlerine çok yakışan ikilidir. Özellikle kahvaltılarda, brunchlarda, beş çayının yanında veya herhangi bir yemeğin yanında meze olarak tüketebileceğiniz yumurtalı patates yemeğini evde kolayca hazırlayabilirsiniz. Gelelim yumurtalı patates tarifine:Malzemeler:
- 3 adet büyük boy patates
- 4 adet yumurta
- 3 çorba kaşığı süt
- tuz
- 2 çorba kaşığı ince ince kıyılmış maydanoz
- taze çekilmiş karabiber
- pul biber
- ayçiçek yağı
Yapılışı:
Patateslerin kabuklarını tek tek soyun. Soyduktan sonra onları yıkayın ve küp küp doğrayın. Bir kaba su koyun ve suyun içerisine tuz atıp karıştırın. Patateslerin tamamını bu tuzlu suya koyun ve bekletin. Diğer tarafta kızartmak için kullanılacak ayçiçek yağını bir tencereye koyun ve kızdırın. Patatesleri bu kızmış yağa atarak kızartın. Bir kasede yumurtayı, karabiberi, sütü ve tuzu çırparak iyice karıştırın. Başka bir tavanın içerisine de kızartılmış patatesleri ilave edin.
Patateslerde kızartma yağından kalan yağ artıkları olacağından, tavaya ayrıyeten yağ dökmeniz gerekmemektedir. Fakat lezzetli olması açısından bir miktar tereyağı koymanızda bir mahsur yoktur. İlave ettiğiniz patateslerin üzerine diğer malzemelerle birlikte çırpmış olduğunuz yumurtayı ekleyin. Tavanın kapağını kapatarak pişmeye bırakın. Piştikten sonra servis tabağına alın ve dilerseniz kenarına süs olarak maydanoz ekleyin. Hem göze hem de damağa hitap eden yumurtalı patates tarifi servise hazır. Afiyet olsun. Servis tabağının yanına domates ve salatalık da dilimleyebilir, sofranıza ve tarifinize zenginlik katabilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder