Bulgurlu Acılı Ezme

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Bulgur, mezelerde sık sık kullanılmakta olan bir besindir. Özellikle salça ile birlikte güzel bir uyum sağlamakta olan bu lezzetli yiyecek, bu sefer de karşınıza bulgurlu acılı ezme olarak çıkacaktır. Bir kez lezzetine bakacağınız bu mezeye, sofralarınızda sıkça yer vereceğinize emin olabilirsiniz.

Bulgurlu Acılı Ezme Tarifi

Malzemeler:
- 100 ml kadar sıvı yağ
- Yarım yemek kaşığı oda sıcaklığında margarin ya tereyağı
- 1 küçük kâse ezilmiş ceviz
- 1 tatlı kaşığı acı toz biber( miktarı acıyı sevmenize göre değiştirebilirsiniz.)
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
- 2-3 yemek kaşığı köftelik bulgur
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 tutam tuz
- 3-4 diş sarımsak
Bulgurlu Acılı Ezme
Yapılışı:
- 1 tavada sıvı yağ ile margarin ya da tereyağını karıştırarak kısık ateşte eritin.
- Yağların üzerine cevizleri ekleyin ve 1-2 dakika kadar kısık ateşte kavurun.
- Cevizin üzerine baharatları ekleyerek güzelce karıştırın ve eşit dağılım olmasını sağlayın.
- Tavaya salçayı ekledikten sonra 1 yemek kaşığı su ile sıvılmasını sağlayın ve karıştırmaya devam edin.
- Malzemeler 1-2 dakika daha kavrulduktan sonra üzerine bulguru ekleyin ve 1-2 defa karıştırarak ocağı kapatın.
- Zaman kaybetmeden tavanın üzerini hava almayacak şekilde kapatın ve bulgurun şişmesi için 10 dakika kadar bekledikten sonra sunumunu yapın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder