-- Sponsorlu Bağlantılar --
Japon Salatası dünya mutfaklarından lezzetlerine sofralarında yer vermeyi seven hanımların ilgisini çekecek lezzetli ve farklı bir salata tarifi. İçinde hem meyve hem de sebze olması açısından farklı bir damak tadına hitap eden bu salata ayrıca bu iki çeşit sağlıklı yiyeceği bir araya getirerek vitamin dolu, besleyici ve sağlıklı bir tarif olmayı başarıyor. Üstelik limonlu ve kremalı sos ile de salata alışagelmiş salata soslarını rafa kaldırıyor. Siz de dünya mutfaklarından tarifleri seviyor ve farklı lezzetler denemek istiyorsanız Japon Salatası tarifimizi deneyebilirsiniz.Japon Salatası İçin Malzemeler:
Yarım kg (500 gr) domates
Yarım kg (500 gr) ananas (dilimlenmiş haliyle)
3 adet portakal
Yarım kg (500 gr) elma
3 adet göbek salata
1 buçuk çay bardağı kadar (150 ml) limonlu krema sos
Japon Salatası Tarifi:
Domateslerin kabukları soyun ve çekirdeklerini çıkarın. Hazır hale gelen domatesleri küp küp doğrayın. Diğer bir tarafta portakalın kabuğunu beyaz kısmı da dahil olmak üzere ve ince iç zarı ile birlikte soyun. Portakalları da dilimleyin ve varsa çekirdeklerinden ayırın. Elmanın da kabuklarını soyup ananas ile aynı boyutlarda olacak şekilde küp küp doğrayın. Salatanızı servis edeceğiniz tabağı çıkarın. Göbek salatayı yapraklarına ayırın ve iyice yıkayın. Yıkadığınız göbek salata yapraklarını dilerseniz bütün bütün dilerseniz de biraz daha ufaltarak servis tabağına yerleştirin. Bu yaprakların üzerine doğradığınız ve temizlediğiniz domates, portakal, ananas ve elma dilimlerini yerleştirin. Göbek salata yaprakları burada adeta bir ikinci servis tabağı görünümü alacak. Fakat bunun yerine siz direkt olarak yaprakları doğrayabilirsiniz. Seçim sizin. Hazırladığınız salatanın üzerine limonlu krema sosu ilave edin ve salatanızı servis edin. Japon Salatası sofralarınızda farklı bir tat bırakmaya hazır, afiyet olsun.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder