-- Sponsorlu Bağlantılar --
Kalp sağlığı ve enerjik bir hayat için uzmanların önermekte olduğu Omega3 deposu olan bir tarif olan bu salata, sofralarınıza renk katacak alternatif bir salata olacaktır. Sebze yemekleriniz ve baklagiller ile uyumlu bir lezzet oluşturacaktır.Mezgit Salatası Tarifi
Malzemeler:
- 250 gram mezgit balığı
- 1 bardak pirinç
- 3-4 dal dereotu
- 1 adet salatalık turşusu
- 2-3 dal taze soğan
- 1 adet etli kırmızıbiber
- 5-6 adet zeytin
- 3-4 çiçek brokoli
- Yarım kutu konserve mısır
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım limonun suyu
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı mayonez
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı:
- Pirinci bol su ile yıkayın. Böylelikle nişastasından arınıp, lapa bir hal alması engellenecektir.
- Yıkadığınız pirinçleri, kaynar suya atarak 5 dakika kadar haşlayın.
- Yeşillikleri, turşuyu, biberi ve zeytinleri ince ince doğrayın ve pirincin içerisine ilave edin.
- Brokoliyi haşlayın ve ardından soğuk suyun altına tutarak, diriliğini kaybetmesini engelleyin ve pirinçlerin içerisine ekleyin.
- Balıkları buğulama usulüne göre pişirin ve küçük parçalara ayırarak, salatanızın içerisine ilave edin, üzerine konserve mısırları serpiştirin.
- Başka bir kapta sosu hazırlamak için; nar ekşisi, mayonez, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırın.
- Salatanızın üzerine sosu dökün ve karıştırdıktan sonra servis tabağına alın.
- Salatanızın üzerini zeytinler ile süsleyerek sunumunuzu yapabilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder