Ekşinin En Lezzetli Hali: Ekşili Turşu

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Özellikle kış aylarında, masaların olmazsa olmazıdır turşular. İçerisinde bulunmakta olan tuz ve sebzelerin vitaminlerinin birleşmesi ile soğuk havalara karşı dirençli olmanızı sağlamaktadır. Sürekli aynı turşuları yemekten ve sunmaktan sıkıldıysanız, ekşili turşu tarifini denemelisiniz. Üstelik turşunun hazır olması için haftalarca beklemenize de gerek kalmamaktadır. Vereceğimiz tarif,1 büyük servis tabağı turşu çıkacaktır. Ölçüleri istediğiniz oranda arttırabilir ya da azaltabilirsiniz.

Ekşili Turşu Tarifi:

MALZEMELER:

  • 3 adet tombul patlıcan
  • 3 adet çarliston biber
  • 2 büyük diş sarımsak
  • Sumak ekşisi sosu
  • 1 litre su
  • Nane
  • Tuz


Ekşili Turşu Tarifi


YAPILIŞI:

Patlıcanları ve biberleri çok küçük olmayacak şekilde doğramalısınız. Eşit boylarda doğrarsanız, homojen bir pişme derecesine sahip olursunuz.
Doğramış olduğunuz biber ve patlıcanların üzerine 1 litre su ilave ederek, kaynamaya bırakınız.
Çatal yardımı ile kontrol ederek, sebzelerin yumuşadığında altını kapatabilirsiniz. Ardından üzerine soğuk su ilave ederek 10 dakika kadar bekletin.
Başka bir kapta sarımsaklarınızı ezin. Üzerine sumak ekşisi sosu, nane ve tuz ilave ederek karıştırın.
Soğuk suda bekletmiş olduğunuz sebzeleri, servis tabağınıza alıp, üzerine hazırlamış olduğunuz karışı ilave ederek sunum için hazır hale getirebilirsiniz.

BASİT SUMAK EKŞİSİ TARİFİ:

Ne yazık ki piyasada sos adı altında satılmakta olan ürünlerin birçoğu katkı maddeleri içermekte ve insan vücudu için oldukça zararlı olmaktadır. Bu nedenle sosunuzu evde kendiniz yapmanız daha sağlıklı olacaktır. Sumak ekşisini evinizde hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler yalnızca; taze olarak öğütülmüş olan sumak ve sudan ibarettir. 2 yemek kaşığı sumağın üzerine, 1 çay bardağı kaynar su ilave edin ve yaklaşık olarak 2-2,5 saat ağzı kapalı bir şekilde bekletin. Ardından karışımı süzün ve sumak ekşisi sosunuzu kullanmaya başlayın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder