Dereotu Salatası (Samut)

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Dereotu salatası (samut salatası) Malatya yöresine ait çok sağlıklı ve hafif bir salata. Özellikle dereotunun kendine has tadını ve rayihasını seven kişilerin çok hoşuna gidecek bu salata kırmızı etin yanında çok ama çok hoş bir alternatif. Yine kebap, balık gibi yiyeceklerin yanına harika bir meze olacak bu salatayı eğer daha önce denemediyseniz mutlaka deneyin. Pratik ve lezzetli üstelik de çok sağlıklı bu salata favorileriniz arasına girecek.

Dereotu Salatası (Samut Salatası) İçin Malzemeler:

  • 3 demet dereotu
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çay bardağı zeytin yağı (sıvı yağ da kullanılabilir)
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz


Arzuya göre:

  • 2 adet haşlanmış yumurta


Üzeri için:

  • Birkaç adet siyah zeytin

Dereotu Salatası (Samut)

Dereotu Salatası (Samut Salatası) Tarifi:

3 demet dereotu iyice ayıklayın, bol su ile yıkayın. Aynı şekilde maydanazları da ayıklayıp yıkayın ve dereotları ile birlikte ince ince olacak şekilde doğrayın. Bu salatada püf noktası dereotu ve maydanozun ağza büyük parçalar halinde gelmemesi. Bu yüzden dereotu ve maydanozu olabildiğince ince ince kıymalısınız. Böylece salata daha hoş bir şekilde yenecek kıvamda olacaktır. Maydanoz ve dereotlarını kıydıktan sonra bir araya getirin ve karıştırın. Diğer tarafta bir limonun suyunu sıkın. Limon suyu, tuz, kırmızı pul biber ve zeytin yağı (sıvı yağ da kullanılabilir) salatanın üzerine ilave edilir ve iyice karıştırılır. Arzu edenler salataya haşlanmış yumurta da ilave edip samut salatasına farklı bir tat daha katabilirler. Bunun için iki adet yumurtayı haşlayıp doğrayın ve salataya ilave edin, hafif hareketlerle karıştırın. Salatanızı birkaç siyah zeytin ile de süsleyebilirsiniz Dereotu Salatası (Samut Salatası) hazır, afiyet olsun.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder