Mimoza Salatası

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Mimoza Salatası zengin ve besleyici malzemeleriyle salatadan ziyade adeta başlı başına bir ana yemek kadar doyurucu. Farklı ve özgün bir tarif olan Mimoza Salatasını özel günlerde kurduğunuz sofralarınızda rahatlıkla hazırlayıp sunabilirsiniz. Sadece lezzeti değil görünümü ile de gönlünüzü fethedecek bu salatayı en kısa zamanda mutlaka denemenizi tavsiye ederiz.

Mimoza Salatası İçin Malzemeler:

  • 5 adet orta boy havuç
  • 5 adet patates
  • 5 yumurta (haşlanacak ve sadece sarıları kullanılacak)
  • 5 adet tavuk budu
  • 1 su bardağı (250 gr) mayonez
  • 1 su bardağı (250 gr) yoğurt


Üzeri için:
Kaşar ya da sevdiğiniz herhangi bir peynir (rendelenmiş olarak)

Mimoza Salatası

Mimoza Salatası Tarifi:
Patatesleri soyup doğrayın ve bir tencerede yaklaşık 15 – 20 dakika haşlayın. Diğer tarafta havuçları rendeleyin ve haşlayın. Haşladığınız sebzelerin sularını süzün ve bir kenara alın. Tavuk butlarını haşlayıp elinizle didin. Daha sonra robottan geçirip püre haline gelmesini sağlayın. Haşladığınız yumurtaların sarılarını ayıklayıp bir çatal yardımıyla iyice ezin. Süzme yoğurt ve mayonezi iyice karıştırın. Tüm malzemeleri yukarıda belirttiğimiz şekilde tek tek hazır edip salata yapacağınız kabı alın. İlk kat olarak haşlanmış patatesleri ezin ve tuz, karabiber ilave ederek karıştırın. Ezilmiş patatesleri elinizle bastırıp salata kabına yayın. Patatesin üzerine yoğurt ve mayonez karışımının yarısını sürün. Robottan geçirdiğiniz tavukları bu karışımın üzerine ilave edin ve yine iyice yayın.  Haşlanmış yumurtaların sarılarını da ilave edip bir parça daha mayonez karışımını yumurtaların üzerine  sürün. Haşlanmış havuçları üzerine ilave edin. Son olarak kalan mayonez karışımını salatanın en üst katına düzgünce sürün. Bir gece dolapta bekletin ve servis ederken üzerini kaşar peyniri rendesi ile süsleyin. Mimoza Salatası sofralarınızı şenlendirmeye hazır, afiyet olsun.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder