-- Sponsorlu Bağlantılar --
Pek çok insanın beğeni ile tüketmekte olduğu kumpiri, artık evlerinizde de yapabileceksiniz. Oldukça pratik bir tarife sahip olan kumpiri tadan herkesi kendinize hayran bırakacaksınız. Vereceğimiz tarif, 2 kişilik kumpir içindir. İsterseniz malzemeleri arttırarak, daha fazla misafiriniz için de hazırlayabilirsiniz.Kumpir Tarifi:
Malzemeler:
- 2 adet büyük patates
- 1 çay bardağı mayonez
- 250 gram karışık garnitür
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 100 gram kaşar
- Yarım kutu mısır konservesi
- 3-4 dilim salam
- 1 çay tabağı zeytin
- Tuz
Yapılışı:
- Patateslerinizi fırçalayarak, tamamen temizlendiğinden emin olun.
- Alüminyum folyoya sarmış olduğunuz patateslerinizin üzerini bir bıçak yardımı ile 5-6 yerden delin.150 dereceye ayarlamış olduğunuz fırında, yaklaşık olarak 1 saat pişirin. Ardından, 10 dakika kadar alüminyum folyoyu çıkararak pişirin. Bu şekilde kumpirinizde közlenme tadını daha güzel bir şekilde hissedebileceksiniz.
- Patatesinizin ortasını 2’ye ayırabilecek şekilde kesiniz ve tamamen 2’ye ayrılmasına izin vermeden, ortasında oyuk oluşmasını sağlayın.
- Her 1 patates için 1 yemek kaşığı tereyağı, tuz ve kaşarın yarısını ilave edin ve çatal yardımı ile her yerine dağılacak şekilde karıştırın.
- Bir başka kapta, mayonez ve garnitürü karıştırın.
- Mayonez ve garnitür karışımını, patateslerinizin içerisine paylaştırın.
- Patateslerinizin üzerine, minik parçalara ayırmış olduğunuz salamları, çekirdekleri temizlenmiş olan zeytinleri ve konserve mısırı ilave edin. Servise hazır olan kumpirleri mayonez ve ketçap yardımı ile süsleyerek, misafirlerinize sunabilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder