Sofralarınıza Lezzet Katacak Kumpir Tarifi

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Pek çok insanın beğeni ile tüketmekte olduğu kumpiri, artık evlerinizde de yapabileceksiniz. Oldukça pratik bir tarife sahip olan kumpiri tadan herkesi kendinize hayran bırakacaksınız. Vereceğimiz tarif, 2 kişilik kumpir içindir. İsterseniz malzemeleri arttırarak, daha fazla misafiriniz için de hazırlayabilirsiniz.

Kumpir Tarifi:

Malzemeler:

  • 2 adet büyük patates
  • 1 çay bardağı mayonez
  • 250 gram karışık garnitür
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 gram kaşar
  • Yarım kutu mısır konservesi
  • 3-4 dilim salam
  • 1 çay tabağı zeytin
  • Tuz

Kumpir Tarifi

Yapılışı:

  • Patateslerinizi fırçalayarak, tamamen temizlendiğinden emin olun.
  • Alüminyum folyoya sarmış olduğunuz patateslerinizin üzerini bir bıçak yardımı ile 5-6 yerden delin.150 dereceye ayarlamış olduğunuz fırında, yaklaşık olarak 1 saat pişirin. Ardından, 10 dakika kadar alüminyum folyoyu çıkararak pişirin. Bu şekilde kumpirinizde közlenme tadını daha güzel bir şekilde hissedebileceksiniz.
  • Patatesinizin ortasını 2’ye ayırabilecek şekilde kesiniz ve tamamen 2’ye ayrılmasına izin vermeden, ortasında oyuk oluşmasını sağlayın.
  • Her 1 patates için 1 yemek kaşığı tereyağı, tuz ve kaşarın yarısını ilave edin ve çatal yardımı ile her yerine dağılacak şekilde karıştırın.
  • Bir başka kapta, mayonez ve garnitürü karıştırın.
  • Mayonez ve garnitür karışımını, patateslerinizin içerisine paylaştırın.
  • Patateslerinizin üzerine, minik parçalara ayırmış olduğunuz salamları, çekirdekleri temizlenmiş olan zeytinleri ve konserve mısırı ilave edin. Servise hazır olan kumpirleri mayonez ve ketçap yardımı ile süsleyerek, misafirlerinize sunabilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder