-- Sponsorlu Bağlantılar --
Bir soğuk iklim mevsim olan avokado, bağışıklık sistemini güçlendirmekte ve sizi birçok hastalığa karşı korumaktadır. Bunun yanı sıra doymamış yağ asitleri tarafından zengin bir besindir ve yaşınız kaç olur ise olsun hep genç bir görünüme sahip olmanızı sağlayacaktır. Bu tarif ile avokadoyu kahvaltılarınızda tüketebilir ve sevdiklerinize tükettirebilirsiniz.Avokado Ezmesi Tarifi:
Malzemeler:
- 2 adet avokado
- 3-4 diş sarımsak
- 6-7 yemek kaşığı zeytinyağı
- 100 gram çekilmiş ceviz içi
- 1 limonun suyu
- Kırmızıbiber
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı:
Avokadoları ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini çıkarmalısınız.
İçerisindeki yeşil etli kısımları bir bıçak ya da tatlı kaşığı yardımı ile çıkararak, bir kâse içerisine almalısınız.
Avokadonun etli kısmını çatal ya da robot yardımı ile iyice ezmelisiniz.
Ezmiş olduğunuz avokadonun içerisine, zeytinyağı, karabiber, kırmızıbiber ve tuzu ekleyerek, karıştırmalısınız.
Kahvaltılık olarak hazırlamış olduğunuz ezmeniz sunuma hazırdır. Ezmenizi, kızartmış ekmek ya da kreplerin üzerine sürebileceğiniz gibi, poğaçaların iç malzemesi olarak da kullanarak değişik tatlar oluşturmanız mümkündür.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder