Turşunun En Farklı Hali: Palamut Turşusu

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Masanızı her gün farklı lezzetler ile donatarak, sevdiklerinizi sürekli şaşırtmaktan hoşlanıyorsanız, palamut turşusu da masanızda yer alacak turşu alternatiflerinden birisi olmalıdır. Oldukça az bilinmesine rağmen, tadına bakanların, bir daha vazgeçemeyeceği bu turşunun yapımı hiç de zor değil.

Palamut Turşusu:

Malzemeler:

  • 1 kilo palamut balığı
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 tane karanfil
  • 5-6 adet çekilmemiş karabiber
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1,5 yemek kaşığı himalaya tuzu ya da kaya tuzu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2-3 yaprak defne
  • Yarım demet dereotu
  • 1 adet büyük limon

Palamut Turşusu

Yapılışı:

  • Palamut balıklarınızı güzelce yıkayın ve temizleyin.
  • Temizlemiş olduğunuz filetoyu 4 parçaya bölüm.
  • Temiz bir kavanozun altına, defneyaprakları sizin.
  • Defneyapraklarının üzerine, palamut filetolarınızdan bir sıra dizin.
  • Balıkların üzerine, 2-3 adet karabiber ve 2’ye böldüğünüz sarımsaklardan serpiştirin ve üzerine limon dilimlerinden dizin ve dereotu ilave edin.
  • Bir tencerede 1,5 litre su ile 2,5 yemek kaşığı tuzu karıştırarak kaynatın ve soğumasını bekleyin.
  • Hazırladığınız salamura suyundan balıkların üstü örtülecek kadar dökün.
  • 2. Sıra balıklarınızı limonların ve dereotunun üzerine dizin.
  • Kalan dereotu, limon ve sarımsaklarınızı üzerine ilave edin ve kalan salamura suyunu da kavanoza dökün.
  • Küçük bir kâsede, hardal ile zeytinyağını karıştırın. Kavanozun üzerine ilave edin.
  • Kavanozun kapağını sıkı bir şekilde kapatın ve buzdolabında ters bir şekilde bekletin. 3 gün sonra turşunuz hazır olacaktır.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder