-- Sponsorlu Bağlantılar --
Ülkemizde bolca yetiştirilen kerevizin faydaları saymakla bitmez. Sağlıklı bir yaşam için ne yediğimizden çok neyi nasıl yemeliyiz? bu önemlidir. Sebzeler içindeki vitaminlerin ölmemesi açısından çiğ tüketilmelidir. Eğer bu mümkün olmazsa hafif tıkırında pişirilmelidir. Kerevizde A, B, C vitaminleri vardır.Kereviz ne kadar çiğ olarak tüketilirse faydası da o kadar fazla olur. Karaciğer dostu olan kereviz kanı pislikten temizler, iştah açıcı özelliği olup mideyi kuvvetlendirir. Vücutta biriken ödemi idrar yoluyla dışarıya atar, safra ifrazatını düzenleyip, böbrekleri çalıştırır. Kereviz kokulu bir bitki olup içindeki etken maddeler karaciğerin düzenli çalışmasını sağlar. Böylece siroz oluşumu engellenmiş olur. Hanımların başlıca hastalıklarından olan kansızlığa iyi gelir. İşte faydasını saymakla bitiremediğimiz şifalı kerevizin yoğurtlu salatası
Yoğurtlu kereviz salatası için malzeme listesi
2 adet kereviz
1 adet yeşil elma
1 avuç ceviz
1 küçük kase tavuk eti
yarım kilo yoğurt
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
biraz zeytin yağı
YAPILIŞI:
Önce kerevizin kabukları soyulur. Güzelce yıkandıktan sonra rendeden geçirilir. Rendelenmiş kereviz bir kaba alınır. Yeşil elma yıkandıktan sonra kabukları ile beraber rendelenip kerevizle karıştırılır. Sonra bir tavuk göğsünün yarısı haşlanır. Haşlanan tavuk göğsü ince, ince didilip kerevizlere ilave edilir. Bir avuç ceviz minik, minik parçalanır. Bu işlemden sonra cevizler de kerevizlere ilave edilir. Üzerine zeytin yağı katılıp kerevizlere iyice karıştırılır.Unutulmamalıdır ki sebzelerin vitaminleri zeytin yağında çözülürler. Bir kapta yarım kilo yoğurdun içine kabukları soyulmuş 4 diş sarımsak rendelenir. İçine tuz da katıldıktan sonra mikserle çırpılır. Bir kapta zeytin yağı ile harmanlanmış kerevizin içine çırpılmış yoğurt katılıp güzelce karıştırılır. Sonra servis tabağına alınıp üstü ince kıyılmış maydanozla süslenir. Artık yoğurtlu kereviz salatamız servise hazırdır.
Afiyet olsun.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder